ГоловнаСвіт

Сербія вимагає скликати надзвичайну сесію Ради безпеки ООН через створення армії в Косово

Сили безпеки Косова трансформуються в регулярну армію чисельністю 5 тисяч осіб.

Сербія вимагає скликати надзвичайну сесію Ради безпеки ООН через створення армії в Косово
Александар Вучич
Фото: пресс-служба президента

Сербія вимагає скликати надзвичайну сесію Ради безпеки ООН через рішення парламенту Косова про перетворення сил безпеки в регулярну армію. Про це заявив президент Сербії Александар Вучич в зверненні до громадян ввечері 14 грудня, пише Радіо Свобода.

Вучич підкреслив, що Сербія здатна захистити сербів у Косово, не уточнюючи, який захист він має на увазі. Президент Сербії заявив, що «абсолютно зрозуміло», що рішення косовського парламенту було прийнято за згодою Сполучених Штатів Америки, Великобританії та Німеччини.

Вучич 14 грудня зустрівся з підрозділами Збройних сил Сербії на півдні країни і говорив з ними про їхні завдання.

Перед виступом на телебаченні Вучич прийняв посла Росії в Белграді Олександра Чепуріна, який заявив, що передав сербському президенту повідомлення з Москви.

Представник миротворчих сил в Косово (КФОР) Вінченцо Грас заявив, що ці сили гарантують безпеку і захищають всіх громадян. За його словами, Північноатлантичний альянс прийме відповідні висновки у зв'язку з рішенням парламенту Косова.

Нагадаємо, 14 грудня за створення національної армії в Косово проголосували всі 107 депутатів парламенту. Парламентарії підтримали також створення міністерства оборони, трансформацію сил безпеки в повноцінну армію і поступове перетворення їх у професійну армію чисельністю 5000 чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram