ГоловнаСвіт

Поліція Британії підозрює РФ ще в двох убивствах на території країни

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепеличного і мультимільйонера Скотті Янгу.

Поліція Британії підозрює РФ ще в двох убивствах на території країни
Полиция Лондона
Фото: EPA/UPG

Детективи, які очолюють розслідування отруєння екс-офіцера ГРУ Росії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, підозрюють РФ у причетності до ще двох вбивств на території Великобританії.

Про це повідомляє газета The Times.

"Співробітники відділу по боротьбі з тероризмом в Скотланд-Ярді, які розслідують отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, вважають, що співробітники ГРУ РФ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися "підозрілі" смерті", - йдеться в матеріалі.

Йдеться про бізнесмена Олександра Перепеличного, який раптово помер під час ранкової пробіжки в 2012 році (пізніше з'ясувалося, що в його шлунку було знайдено сліди отруйної рослини гельземій), а також британського мультимільйонера Скотта Янга - він випав з вікна своєї квартири в центрі Лондона в 2014 році.

Відомо що Перепеличний допомагав британським спецслужбам розслідувати російські фінансові потоки. Янг був партнером російського олігарха Бориса Березовського.

Справи цих двох вбивств переведуть в категорію "підозрілих", коли почнеться нове опитування свідків.

Нагадаємо, Перепеличний переїхав до Лондона в 2010 році, він був пов'язаний з фігурантами "справи Магнітського" і був відомий як "суперінформатор" у справах про відмивання в Європі грошей російських корупціонерів.

Перепеличний також був пов'язаний з відомим викрадачем людей кримінальним авторитетом Шиліним і мав комерційний спір з громадянином Росії Дмитром Ковтуном,  якого обвинувачено у причетності до отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Перепеличний помер під час пробіжки в 2012 році від серцевого нападу. Як вважалося спочатку, його смерть була природною. У 2015 році, однак, повідомлялося, що Перепеличний виявився отруєним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram