ГоловнаСвіт

Трамп назвав колишнього держсекретаря Тіллерсона "тупим як корок"

Президент США грубо відповів на заяви свого колишнього підлеглого.

Трамп назвав колишнього держсекретаря Тіллерсона "тупим як корок"
Дональд Трамп и Рекс Тиллерсон
Фото: instapolitical.com

Президент США Дональд Трамп назвав колишнього держсекретаря Рекса Тіллерсона "тупим як корок".

Американська газета Houston Chronicle повідомила, що Тіллерсон на одному заході в Техасі заявив, що Трамп часто висував незаконні ініціативи: "Президент часто говорив: ось, що я хочу зробити, і ось, як я хочу це зробити. І мені доводилося відповідати: пане Президент, я розумію, що ви хочете, але так робити не можна. Це суперечить закону".

"Що стало для мене справжнім випробуванням, так це те, що прийшовши з корпорації Exxon Mobil, де панував порядок, я опинився на роботі у людини, яка не любить читати в принципі, і доповіді для брифінгів теж не любить читати, він не любить вникати в деталі багатьох питань - замість цього він просто говорить щось на кшталт: "Це те, у що я вірю", - так Тіллерсон описав роботу в кабінеті Трампа.

Це був перший за дев'ять місяців публічний виступ колишнього держсекретаря.

Трамп не залишився в боргу і швидко написав твіт, в якому Тіллерсона назвав тупим як корок і пекельно ледачим (dumb as a rock and lazy as hell).

Нагадаємо, Рекс Тіллерсон був затверджений на посаді Сенатом США в лютому 2017 року. Проте вже в липні того самого року з'явилися чутки про можливу відставку Тіллерсона. За даними телеканалу CNN, у держсекретаря були розбіжності з Трампом, насамперед - щодо врегулювання конфлікту навколо північнокорейської ядерної програми.

У березні 2018 року Тіллерсона було звільнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram