ГоловнаСвіт

У Британії призначили нового міністра щодо "Брексіту"

Раніше Стівен Барклі обіймав посаду молодшого міністра в міністерстві охорони здоров'я.

У Британії призначили нового міністра щодо "Брексіту"
Фото: gov.uk

Новим міністром Великобританії щодо виходу Великобританії з Європейського Союзу став Стівен Барклі.

Про це повідомила прес-служба прем'єр-міністра Сполученого Королівства Терези Мей.

"Королева із задоволенням схвалила призначення Стівена Барклі на посаду міністра щодо виходу з Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні в Twitter.

Барклі змінив на цій посаді Домініка Рааба, який пішов у відставку напередодні, 15 листопада, через розбіжності у поглядах щодо проекту угоди про Brexit.

Раніше Барклі обіймав посаду молодшого міністра в міністерстві охорони здоров'я Великобританії.

Нагадаємо, що попередник Рааба на посаді міністра Девід Девіс пішов у відставку 9 липня через незгоду зі стратегією "м'якого брексіту", обраною прем'єром Терезою Мей.

15 листопада чотири британських міністри подали у відставку через угоду щодо Brexit. З постів пішли міністр юстиції Раніл Джаявардена, міністр у справах Північної Ірландії Шейлеш Вара, міністр щодо Brexit Домінік Рааб і міністр праці та у справах пенсій Естер Маквей.

14 листопада парламент Великобританії погодив проект угоди щодо "Брексіт", після чого документ офіційно опублікували на сайті Єврокомісії.

Фінальний текст угоди Великобританії та ЄС, за прогнозом голови Європейської ради Дональда Туска, може бути узгоджений на саміті 25 листопада.

Планований термін виходу Британії з Євросоюзу - 29 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram