ГоловнаСвіт

ЄСПЛ відхилив скаргу терориста Брейвіка на "нелюдські" умови в тюрмі

Суд не виявив жодного порушення Європейської конвенції про права людини.

ЄСПЛ відхилив скаргу терориста Брейвіка на "нелюдські" умови в тюрмі
Фото: EPA/UPG

Європейський суд з прав людини відхилив скаргу норвезького терориста Андерса Брейвіка про "нелюдські" умови утримання у в'язниці. Про це повідомляє Reuters.

"Страсбурзький суд встановив, що протягом розгляду справи не було виявлено жодних порушень конвенції (Європейської конвенції з прав людини - ред.), і відхилив скаргу як таку, що не підлягає розгляду з урахуванням її очевидної необґрунтованості", - сказано в заяві суду.

Це вже не перша спроба терориста домогтися зміни умов свого утримання, які, на його думку, порушують права людини. У 2016 році він виграв у норвезькому суді, який ухвалив, що права людини Брейвіка утискалися протягом його утримання у в'язниці.

У лютому цього року Брейвік у листі до керівництва в'язниці вперше пошкодував про вчинений теракт, проте судові психологи визнали цю заяву спробою домогтися поблажливості.

Нагадаємо, Андерс Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя, в результаті чого загинули 77 осіб. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів у Європі. Чоловіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного терміну необмежену кількість разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram