ГоловнаСвіт

Автора звіту з критикою "Роснафти" і "Газпрому" звільнили із Sberbank CIB

У компанії назвали звіт "непрофесійним" і таким, що порушує етичні норми.

Автора звіту з критикою "Роснафти" і "Газпрому" звільнили із Sberbank CIB
Фото: EPA/UPG

Компанія Sberbank CIB звільнила аналітика Олександра Фека, який був одним з авторів звіту, в якому підрядників "Газпрому" назвали головними вигодонабувачами від будівництва "Північного потоку-2", повідомляє РБК.

У травневому звіті Sberbank CIB про російські нафтогазові компанії, авторами якого є Фек і Ганна Котельникова, головними бенефіціарами проектів "Газпрому" з будівництва експортних газопроводів у Китай і Європу ("Сила Сибіру", "Північний потік-2", "Турецький потік") є підрядники, серед яких "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга і "Стройтранснефтегаз" (близько 50% належить Геннадію Тимченку та його сім'ї).

Керівник Sberbank CIB Ігор Буланцев назвав звіт "непрофесійним" і таким, що порушує "не тільки внутрішні нормативні документи", але й етичні норми.

"Будь-які документи, які виходять від незалежних аналітиків ринку, повинні ґрунтуватися виключно на перевірених, підтверджених даних та інформації з відкритих джерел. Такі норми і правила Sberbank CIB. У нашій компанії існують жорсткі процедури комплаєнса, і кожен співробітник зобов'язаний дотримуватися їх", - заявив старший віце-президент Сбербанку, керівник Sberbank CIB Ігор Буланцев на запитання РБК про причини звільнення Фека.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко написав статтю для німецької газети про "Північний потік-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram