ГоловнаСвіт

Лідера вірменських протестів випустили із СІЗО

Пашинян вимагає відпустити інших затриманих.

Лідера вірменських протестів випустили із СІЗО
Фото: facebook.com/civilcontractarmenia

Лідера протестів у Єревані Нікола Пашиняна, якого затримала поліція після невдалих переговорів з прем'єр-міністром Сержем Саргсяном, звільнено з-під варти. Також звільнено депутатів Сасуна Мікаеляна і Арарата Мірзояна.

Про це пише місцеве видання "Новости-Армения".

Опинившись на волі, Пашинян зажадав звільнити й інших учасників протестів. "Усі затримані активісти нашого руху повинні бути звільнені", - заявив Пашинян.

Тим часом перший віце-прем'єр Вірменії Карен Карепетян заявив, що має намір зустрітися з Пашиняном.

"Сьогодні ми прийняли рішення, і я звернуся до генерального прокурора, щоб клопотання щодо депутатів парламенту було відкликано з Національних зборів. Зараз я прямую на зустріч з Ніколом Пашиняном, щоб провести переговори і знайти рішення", - заявив Карапетян.

Нагадаємо, що протести у Вірменії тривають з 13 квітня. Їхнім ініціатором став лідер опозиційної парламентської фракції, голова партії "Громадянський договір" Нікол Пашинян. Він закликав виходити на тотальні акції громадянської непокори проти прем'єрства Сержа Саргсяна.

Оголошена Пашиняном "оксамитова" революція вилилася в масові мітинги і сутички із силами правопорядку. Мітингувальники блокували вулиці, магістралі і будівлі держустанов. 19 квітня демонстранти намагалися заблокувати підступи до будівлі уряду, де Серж Саргсян проводив своє перше засідання в статусі прем'єра. Усі наступні дні від ранку проходили масові марші вулицями Єревана, а вечорами численні натовпи демонстрантів збиралися на мітинги на площі Республіки.

У неділю, 22 квітня, відбулася зустріч прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна з Ніколом Пашиняном. Однак вона закінчилася фактично відразу, оскільки очікуваного діалогу не було. Пашинян знову озвучив єдину вимогу - про відставку прем'єр-міністра. Зі свого боку Саргсян попередив лідера опозиції про всю повноту відповідальності, яка лягає на нього в разі продовження акцій непокори. Того самого дня опозиційних депутатів Нікола Пашиняна, Сасуна Мікаеляна і Арарата Мірзояна затримали силовики, приводу зазнали також понад 250 активістів. Протестні акції і приводи в поліцію тривають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram