ГоловнаСвіт

Громадянину Латвії пред'явили звинувачення у шпигунстві на користь Росії

Він збирав таємні дані про інфраструктуру латвійської армії.

Громадянину Латвії пред'явили звинувачення у шпигунстві на користь Росії
Фото: Depositphotos\jinga80

Прокуратура Відземського судового округу Латвії висунула звинувачення у шпигунстві на користь Росії латвійському громадянину. Про це 11 березня повідомило Delfi з посиланням на прес-службу прокуратури.

26 лютого поліція безпеки передала до прокуратури кримінальну справу про незаконне збирання таємних даних з метою передавання іноземній державі і про незаконне зберігання зброї та боєприпасів. Прес-секретар Генеральної прокуратури Айга Ейдука підтвердила, що звинувачення пред'явили.

Громадянин Латвії шпигував на території Алуксненського краю. За інформацією прокуратури, він передавав таємні дані Росії. Раніше поліція безпеки повідомляла, що громадянин Латвії протягом тривалого часу за дорученням російської спецслужби збирав дані про інфраструктуру Національних збройних сил. Він співпрацював з офіцером російської спецслужби на території РФ.

Обвинувачений визнав свою провину і розкаявся. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося про затримання трьох громадян Литви, які шпигували для Росії.

Водночас у Португалії дали 7 років позбавлення волі місцевому розвіднику за шпигунство на користь Росії, а в Україні - 4 роки позбавлення волі техніку-оператору Національної гвардії, яка передавала в Росію інформацію з обмеженим доступом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram