ГоловнаСвіт

У Вашингтоні 11 листопада відбудеться перший за багато років військовий парад

Його проведення замовив президент Дональд Трамп.

У Вашингтоні 11 листопада відбудеться перший за багато років військовий парад
Фото: EPA/UPG

У Вашингтоні 11 листопада в національне свято День ветеранів відбудеться військовий парад, проведення якого доручив організувати президент США Дональд Трамп.

За даними New York Times, загальний акцент параду буде зроблено на американській військовій історії, а також на "внеску ветеранів - від революції до сьогодні". Зокрема, заплановано марші в історичній військовій формі.

Раніше директор Адміністративно-бюджетного управління Мік Малвейні повідомив, що вартість військового параду становитиме від 10 до 30 мільйонів доларів. Точна ціна залежить від тривалості та технічної оснащеності параду. Оскільки 11 листопада у Вашингтоні в будь-якому разі проходитиме парад ветеранів, дуже ймовірно поєднання двох заходів - для економії коштів.

При цьому вулицями Вашингтона - від Білого дому до Капітолію - не дозволять проїзд танків, щоб не пошкодити вуличне покриття. Замість цього в параді візьмуть участь військова техніка на колесах, а також бойові літаки.

Попередній великий військовий парад відбувся у Вашингтоні понад 25 років тому на честь перемоги у війні в Перській затоці. Журналісти припускають, що бажання Трампа провести подібний захід виникло в Парижі, де він влітку 2017 року став свідком святкувань з нагоди Національного дня Франції.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram