ГоловнаСвіт

Саакашвілі: наше завдання - повернення у владу в Грузії

"Протягом останніх років Іванішвілі ще не був настільки слабкий".

Саакашвілі: наше завдання - повернення у владу в Грузії
Фото: newsgeorgia.ge

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі вважає, що заснована ним партія "Єдиний національний рух" повинна об'єднатися з іншими опозиційними силами для перемоги на президентських виборах і усунення від влади "Грузинської мрії".

Про це він заявив у зверненні до грузинських прихильників, пише видання "Новости-Грузия".

"Грузія стоїть перед величезною небезпекою. За цих умов [екс-прем'єр Грузії, мільярдер Бідзіна] Іванішвілі фактично оголосив кастинг на звання головної опозиційної сили. Вони штовхаються і борються за друге місце на всіх виборах і задоволені цим почесним призом. Вибачте, але не треба. Наше завдання - повернення у владу в Грузії, і ми повинні повернутися у владу вже 2018 року. Як це реалізувати? Ми повинні здобути перемогу на президентських виборах і на тлі перемоги зруйнувати уряд Іванішвілі", - заявив Саакашвілі.

Політик вважає, що описаний ним сценарій - "це цілком реальне завдання", оскільки народ Грузії розчарований.

"Протягом останніх років Іванішвілі ще не був настільки слабкий. Люди остаточно його зненавиділи. Народ усе розуміє. Усі частини суспільства розплющили очі, всі побачили різницю між тим, що було, і тим, що він зламав і зруйнував. Найголовніше, що всі бачать, що у нас є позитивний прогрес, і ми є єдиною силою, яка може вивести країну з цього лиха. Саме тому зараз ми повинні підготуватися до президентської кампанії. Шляхом праймеріз усі непродажні опозиційні сили разом повинні визначити гідного кандидата", - сказав він.

Саакашвілі також зазначив, що в передвиборній кампанії повинні бути задіяні нові обличчя, особливо молодь.

"Наша сила не продалася, не зруйнувалася і збереглася, незважаючи на величезний тиск і незважаючи на те, що це було заповітною мрією Іванішвілі. Зараз ми завинили Грузію грузинському народу", - додав екс-президент.

Восени 2018 року в Грузії відбудуться останні прямі вибори президента. До виборів залишається вісім місяців, а передвиборна кампанія почнеться вже в травні.

Донині про бажання взяти участь у виборах президента заявили екс-спікер парламенту Грузії, лідер опозиційної партії "Демократичний рух" Ніно Бурджанадзе, лідер лейбористів Шалва Нателашвілі, а також діючий глава держави Георгій Маргвелашвілі. "Грузинська мрія", а також парламентська опозиція ще не представили кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram