ГоловнаСвіт

В Іспанії продають літній палац генерала Франко за €8 млн

Будівлю визнано частиною культурної спадщини іспанської Галісії.

В Іспанії продають літній палац генерала Франко за €8 млн
Дворец генерала Франко
Фото: EPA/UPG

В Іспанії компанія з продажу нерухомості опублікувала оголошення про продаж маєтку, що належав іспанському диктатору генералу Франко.

Про це повідомляє The Local

Історична власність під назвою El Pazo de Meirás розташована поблизу міста Ла-Корунья в Галісії. У цьому будинку генерал Франко та його родина проводили літні канікули.

Палац було побудовано в 1893 році письменницею Емілією Пардо Баcан, але в 1939 році жителі Ла-Коруньї "подарували" його генералу Франко, коли він виграв громадянську війну в Іспанії і почав свою 36-річну диктатуру.

Маєток налічує 15 спалень, приватну каплицю і мисливські угіддя на території 16 гектарів. Його виставили на продаж через кілька тижнів після смерті єдиної дитини Франко, його доньки Кармен, яка успадкувала майно після смерті батька в 1975 році і часто там жила.

В оголошенні на сайті компанії не згадується про те, що в будинку жив генерал Франко, проте у відеоролику демонструються історичні кадри з диктатором, який відпочиває в своєму літньому будинку. 

У 1991 році будівлю оголосили частиною культурної спадщини Галісії, а в 2013-му - об'єктом, що становить особливий інтерес для громадськості. Цей статус юридично вимагає від власників відкривати палац для громадськості принаймні чотири дні на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram