ГоловнаСвіт

Верховний суд Іспанії ухвалив заарештувати соратницю Пучдемона, яка втекла в Швйцарию

Колишній каталонський парламентарій вважає, що її переслідують з політичних мотивів.

Верховний суд Іспанії ухвалив заарештувати соратницю Пучдемона, яка втекла в Швйцарию
Анна Габриэль
Фото: EPA/UPG

Верховний суд Іспанії ухвалив заарештувати колишнього депутата парламенту Каталонії Ганну Габріель (Anna Gabriel) після того, як вона не з'явилася в суд, щоб відповісти на звинувачення, пов'язані з проголошенням незалежності регіону.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Напередодні, виступаючи в Швейцарії, Габріель сказала, що її переслідують з політичних мотивів, і вона не думає, що судовий процес буде справедливим. Вона заявила, що цього тижня не поїде в Мадрид, щоб постати перед судом. Вона повинна була з'явитися у Верховному суді сьогодні.

У зв'язку з цим суддя Пабло Льярена виніс рішення про арешт Габріель, члена сепаратистської партії CUP, уточнює El País. Швейцарське бюро правосуддя у Цюріху заявило, що спроби екстрадиції Габріель навряд чи завершаться успіхом. Разом з тим, Бюро ретельно вивчить питання, якщо отримає відповідний запит.

Нагадаємо, лідер Каталонії Карлес Пучдемон втік до Бельгії після того, як 27 жовтня парламент Каталонії ухвалив декларацію про незалежність регіону, порушивши Конституцію Іспанії. В Іспанії проти нього ведеться розслідування за звинуваченням у заколоті, бунті та розтраті. Разом з ним в Брюссель втекли також четверо колишніх міністрів.

Збитки від кризи, що виникла в результаті наміру Каталонії отримати незалежність, уряд Іспанії оцінив приблизно в €1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram