ГоловнаСвіт

У Словенії страйкують учителі

Уряд Словенії відмовляється підвищувати зарплату низці працівників держсектору.

У Словенії страйкують учителі
Фото: Mariborinfo.com

Більшість шкіл у Словенії сьогодні закриті, оскільки близько 38 тис. учителів вийшли на одноденний страйк з вимогою підвищити їм заробітну плату.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Очікують, що пізніше сьогодні близько 15 тис. учителів візьмуть участь у масовій акції протесту в центрі Любляни, щоб повідомити уряду, що їхню працю недооцінюють.

"Ми вимагаємо, щоб середню вчительську заробітну плату було підвищено приблизно на 10%, оскільки вчителям тепер платять значно менше, ніж іншим з подібним рівнем освіти, як, наприклад, лікарям і зайнятим у сфері державного управління", - заявив представник профспілки вчителів SVIZ.

Раніше цього тижня на страйк уже виходили співробітники поліції і медсестри з аналогічними вимогами. А минулого місяця в Словенії близько 30 тис. співробітників державного сектору влаштували одноденний страйк.

Уряд Словенії пояснює, що вимоги з приводу заробітної плати становлять майже €1 млрд ($1,24 млрд) і є неприйнятними, оскільки вони не обґрунтовані зростанням продуктивності праці та можуть загрожувати запланованому оздоровленню бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram