ГоловнаСвіт

Швейцарія ввела санкції проти "дочки" російського "Газпромбанку"

Підставою стали дані так званих "Панамських документів".

Швейцарія ввела санкції проти "дочки" російського "Газпромбанку"
Фото: investgazeta.net

Швейцарський регулятор ринку FINMA завершив розслідування на основі даних "Панамських документів" і покарав дочірню компанію російського "Газпромбанку" через недостатню протидію можливому відмиванню грошей.

У поширеному в четвер, 1 лютого, повідомленні регулятор зазначив, що як покарання обмежив право банку залучати нових приватних клієнтів до подальшого розпорядження. Операції вже наявних клієнтів перебуватимуть під особливим наглядом, передає DW.

Gazprombank (Switzerland) Ltd, за даними FINMA, недостатньо ретельно перевіряв транзакції з підвищеним ризиком відмивання коштів, чим порушував відповідні вимоги.

Підставою для розслідування стали дані так званих "Панамських документів" - матеріалів журналістського розслідування 2016 року, в центрі уваги якого перебували офшорні рахунки багатьох світових знаменитостей і політиків. У справі фігурують загалом понад 30 швейцарських банків, щодо яких FINMA проводив розслідування.

Регулятор покарав також PKB Privatbank SA Lugano через недостатню перевірку транзакцій в контексті корупційної справи навколо бразильського нафтового концерну Petrobras і будівельної компанії Odebrecht. FINMA заявив, що завершив розслідування на базі даних "Панамських документів".

Gazprombank (Switzerland) Ltd в прес-релізі зазначив, що приймає рішення регулятора, але водночас підкреслив, що претензії FINMA стосуються переважно порушень, вчинених ще до 2009 року, - до часу, коли російський "Газпромбанк" купив установу і згодом перейменував її. Раніше банк мав назву Russian Commercial Bank Ltd і належав російському банку VTB.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram