ГоловнаСвіт

Іспанія просить парламент Каталонії знайти альтернативу Пучдемону на пост глави уряду

Пучдемон заявив, що соратники "принесли його в жертву", а потім відмовився від своїх слів.

Іспанія просить парламент Каталонії знайти альтернативу Пучдемону на пост глави уряду
Фото: EPA/UPG

В уряді Іспанії вважають, що парламент Каталонії може висунути іншого кандидата на пост глави уряду регіону замість Карлеса Пучдемона.

Про це заявила віце-прем'єр уряду Іспанії Сорайя Саенц де Сантамарія, повідомляє El País. 

Коментуючи листування лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, в якому той говорив про "останні дні Каталонської республіки", вона зазначила, що настав час сказати публічно про те, що неодноразово звучало в приватних розмовах.

У зв'язку з цим віце-прем'єр Іспанії попросила спікера парламенту Каталонії Рожера Торрена відкрити новий раунд переговорів для пошуку іншого кандидата на пост глави уряду.

"Я не вірю, що серед більш ніж сотні депутатів парламенту Каталонії немає того, хто піде шляхом діалогу й консенсусу. Я кажу і про прихильників незалежності, і про тих, хто підтримує єдність Іспанії - вони можуть зробити крок до нормалізації ситуації", - сказала віце-прем'єр.   

Раніше іспанське телебачення оприлюднило листування Карлеса Пучдемона, в якому він визнав, що соратники "принесли його в жертву", а іспанський уряд виграє. Пізніше він заявив, що все ж не вважає себе переможеним і наполягає на тому, що залишається главою уряду.

Нагадаємо, що 30 січня парламент Каталонії переніс голосування щодо голови уряду, оскільки Пучдемон не зміг приїхати на парламентську сесію. Раніше іспанський суд не дозволив Пучдемону дистанційно очолити Каталонію.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram