ГоловнаСвіт

Росію запідозрили в авіаударі по ринку в сирійському Ідлібі: 15 загиблих

Це друга подібна атака за 24 години на підконтрольні опозиції райони в провінції Ідліб.

Росію запідозрили в авіаударі по ринку в сирійському Ідлібі: 15 загиблих
Архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 15 людей загинули в результаті авіаударів по ринку в місті Аріху, що його утримують сирійські повстанці. Передбачають, що ударів завдали російські Повітряно-космічні сили.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцевих жителів.

Агентство відзначає, що це друга подібна атака за 24 години на підконтрольні опозиції райони в провінції Ідліб.

Очевидці розповіли виданню, що літаки були на великій висоті, що відрізняє їх від "застарілого сирійського повітряного флоту". Опозиційна організація "Громадянська оборона" також заявила, що під час атаки постраждали ще 20 осіб. На кадрах, опублікованих місцевими правозахисниками, видно "значні руйнування, а продукти (з ринку, - ред.) змішані з частинами людських тіл", відзначає Рейтер. Агентство не змогло підтвердити справжність відеозапису.

Представники "Цивільної оборони" повідомили, що з неділі, 28 січня, по містах Хан-Шейхун, Мааррет ен-Нууман і Саракеб завдали десятки ударів. У понеділок, 29 січня, бомби скинули на ринок у районі Саракеба. Тоді загинули 11 людей, більшість з яких - селяни і торговці. Незабаром після цього військові літаки завдали удару по міській лікарні, де працює, зокрема, французька некомерційна організація "Лікарі без кордонів". У заяві організації сказано, що під час атаки загинули не менш ніж п'ять осіб, включаючи дитину, ще шестеро отримали поранення.

Як зазначає Рейтер, в останні місяці Росія посилила атаки на Ідліб, щоб допомогти сирійському режиму просунутися вглиб провінції, яку утримують повстанці.

Нагадаємо, раніше курди заявляли про загибель мирних громадян у результаті бомбардувань турецькою авіацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram