ГоловнаСвіт

82% всіх багатств світу належать 1% населення Землі

За рік статки 1% населення Землі зросли.

82% всіх багатств світу належать 1% населення Землі
Фото: Dreamstime.com

За рік статки 1% населення Землі зросли - тепер ці люди володіють 82% всіх світових багатств. При цьому статки найбідніших 3,7 млрд жителів планети не змінилися.

Про це свідчить звіт організації Oxfam, яка допомагає людям, які опинилися за межею бідності і постраждали від гендерної нерівності.

Сукупні статки найбагатших людей світу з 2010 року зросли на 13%. Вони збільшуються вшестеро швидше, ніж зарплати пересічних працівників і службовців.

"Директорові одного з п'яти найбільших світових брендів моди знадобляться лише чотири дні, щоб заробити гроші, які працівник швейної фабрики в Бангладеш заробить за все своє життя", - йдеться в дослідженні Oxfam.

Виконавчий директор організації Вінні Б'яніма вважає, що зростання статків мільярдерів демонструє не розвиток світової економіки, а провал нинішньої системи. "Люди, які шиють одяг, роблять телефони і вирощують їжу, експлуатуються для того, щоб забезпечити стабільні постачання дешевих товарів і збільшити прибуток корпорацій та інвесторів-мільярдерів", - вказав Б'яніма.

Oxfam вказує, що по всьому світу жінки заробляють стабільно менше від чоловіків. Зазвичай вони працюють на низькооплачуваних посадах і в небезпечних місцях. Організація вказує, що експлуатації зазнають робітники в усіх країнах світу - як у Бангладеш, так і в США.

За підрахунками Oxfam, статки найбагатших людей світу становлять близько $426 млрд. Таким самим статком володіють ще 3,6 млрд найбідніших людей світу. Кожна така людина володіє приблизно $118.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram