ГоловнаСвіт

Сирійські війська вбили 85 цивільних у передмісті Дамаска, - ООН

За даними ООН, сирійська опозиція продовжує здійснювати ракетні обстріли житлових районів Дамаска.

Сирійські війська вбили 85 цивільних у передмісті Дамаска, - ООН
Фото: EPA/UPG

Сирійські урядові війська та їхні союзники з 31 грудня вбили щонайменше 85 мирних жителів у передмісті Дамаска Східній Гуті, яке контролюють повстанці.

Про це заявив Верховний комісар ООН із прав людини Зейд Раад аль-Хусейн, повідомляє агентство Рейтер

Відзначають, що в облозі в Східній Гуті залишаються близько 390 тис. сирійців. Окрім того, цей анклав розташований на межі гуманітарної катастрофи.

"Житлові райони вдень і вночі зазнають ударів із землі та з повітря, змушуючи цивільних ховатися в підвалах", - заявив аль-Хусейн.

Верховний комісар ООН нагадав, що закон зобов'язує ворогуючі сторони розрізняти цивільні і законні військові цілі, а доповіді зі Східної Гути свідчать, що нападники порушують ці принципи, "викликаючи побоювання, що військові злочини могли бути здійснені". 

За словами аль-Хусейна, серед убитих 21 жінка і 30 дітей.

Рейтер нагадує, що в останні місяці сирійська армія за підтримки російських авіаударів посилила наступ на Східну Гуту. Росія заперечує звинувачення в тому, що завдає ударів по мирному населенню.

Представник ООН також зазначив, що збройна сирійська опозиція також продовжує здійснювати ракетні обстріли житлових районів Дамаска, що викликає жах серед місцевого населення. Верховний комісар ООН уточнив, що 4 січня ракета впала поблизу пекарні в Старому Дамаску, що призвело до смерті жінки і поранення ще 13 осіб.

За даними спостерігачів, загальна кількість загиблих за весь час громадянської війни в Сирії з 2011 року наближається до півмільйона - 494 тисяч. Відповідно до цієї інформації, за минулий рік у Сирії загинули 39 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram