ГоловнаСвіт

Прихильники незалежності Каталонії мають намір домагатися призначення Пучдемона главою регіону

Ще одним потенційним кандидатом у президенти Каталонії є колишній віце-президент автономії.

Прихильники незалежності Каталонії мають намір домагатися призначення Пучдемона главою регіону
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Дві основні партії, які виступають за незалежність Каталонії від Іспанії, домовилися підтримати колишнього голову женералітету Карлеса Пучдемона як кандидата на посаду голови автономного регіону.

Про це повідомляє агентство Рейтер

За словами представника партії "Разом за Каталонію" (JxCat) Хорді Ксукла, його партія разом з Республіканськими лівими Каталонії (ERC) підтримає повернення Пучдемона на посаду, на якій він очолював рух за незалежність регіону.

"Результат (голосування) 21 грудня дав нам мандат виступати від імені більшості. Кандидатом у президенти (Каталонії), очевидно, буде Пучдемон", - сказав представник ERC, виступаючи на іспанському національному радіо.

Як повідомляли раніше, наприкінці грудня Пучдемон закликав уряд у Мадриді відновити його регіональний "легітимний уряд". За словами лідера руху за незалежність Каталонії, влада Іспанії повинна "визнати результати виборів 21 грудня". При цьому він закликав іспанський уряд до "політичних переговорів".

Сам Пучдемон у цей час перебуває в добровільному вигнанні в Бельгії, оскільки побоюється, що в Іспанії йому загрожує арешт.

Ще одним потенційним кандидатом у президенти Каталонії є колишній віце-президент регіону Оріол Жункерас, який у цей час перебуває в ув'язненні.

Очікується, що перша сесія нового парламенту Каталонії відбудеться 17 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram