ГоловнаСвіт

Ліван закликав арабські країни ввести санкції проти США за рішення щодо Єрусалима

Палестина пригрозила відмовитися від посередництва США у вирішенні конфлікту з Ізраїлем.

Ліван закликав арабські країни ввести санкції проти США за рішення щодо Єрусалима
Лига арабских государств
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Лівану Джебран Басіль закликав арабські країни ввести економічні санкції проти США через рішення президента Дональда Трампа перенести американське посольство в Єрусалим

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Превентивні заходи (повинні бути) прийняті проти цього рішення ... починаючи з дипломатичних заходів, а потім політичних, економічних і фінансових санкцій", - заявив Басіль на зустрічі голів МЗС країн Ліги арабських держав (ЛАД) в Каїрі.

На зустрічі ЛАД, присвяченій рішенню Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, голова МЗС Палестини Ріяд аль-Малікі, в свою чергу, заявив, що вона відмовиться від посередництва США у вирішенні конфлікту з Ізраїлем. Аль-Малікі заявив, що Палестина пошукає "нового гаранта серед наших арабських братів і світової спільноти".

Нагадаємо, 6 грудня американський президент Дональд Трамп заявив, що США офіційно визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, і висловив намір перенести в це місто посольство США в цій країні. Рішення Трампа не прийняли ні європейські партнери, ні арабські держави.

У результаті зіткнень через статус Єрусалима в Ізраїлі постраждали 1,1 тис. осіб. Найактивніші сутички - на окупованому Ізраїлем Західному березі Йордану.

У минулому році Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка наголошує, що організація не визнаватиме підсумків шестиденної війни 1967 року, під час якої Ізраїль анексував Східний Єрусалим. Палестина вважає, що ця частина міста повинна вважатися столицею палестинської держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram