ГоловнаСвіт

У Парижі з рок-зіркою Джонні Голлідеєм вийшли попрощатися понад 100 тис. осіб

Французький "Елвіс" помер 6 грудня у віці 74 років.

У Парижі з рок-зіркою Джонні Голлідеєм вийшли попрощатися понад 100 тис. осіб
Фото: EPA\UPG

Понад 100 тис. людей вийшли на вулиці Парижа в суботу, щоб попрощатися з французькою рок-зіркою Джонні Голлідеєм, який помер 6 грудня у віці 74 років, повідомляє Бі-бі-сі.

Труну з тілом співака провезли від Тріумфальної арки уздовж Єлисейських полів, супроводжували його більш ніж сотня байкерів на мотоциклах. На урочистій церемонії прощання виступив президент Еммануель Макрон.

Фото: EPAUPG

Співак помер у середу після тривалої боротьби з раком легенів.

Національне телебачення і радіо Франції з моменту смерті Голлідея транслює найвідоміші його хіти у виконанні самого Голлідея, його друзів і шанувальників.

Фото: EPAUPG

У п'ятницю на Ейфелевій вежі з'явився світловий напис "Merci Johnny" - "Спасибі, Джонні". Концертний зал l'olympia, найстаріший в Парижі і один з найвідоміших у світі, в якому Джонні Голлідей відзначав 40-річчя свого творчого життя, також розмістив на своєму фасаді ім'я співака.

Фото: EPAUPG

Джонні Голлідей, справжнє ім'я якого Жан-Філіп Сміт, почав свою кар'єру в 1960-х, коли першим почав виконувати рок-н-рол по-французьки. Критики почали називати його французьким "Елвісом Преслі". За свою кар'єру співак створив понад 1000 пісень, продав більш ніж 100 млн дисків і знявся у декількох фільмах. 

Фото: EPAUPG

До 2005 року кількість проданих дисків з роботами рок-музиканта перевищила 80 млн. В 1997 році Голлідей отримав з рук президента Франції Жака Ширака орден Почесного легіону.

Найімовірніше, його прах поховають на острові Сен-Бартелемі у Французькій Вест-Індії, де він жив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram