ГоловнаСвіт

Китай і Південна Корея хочуть мирно розв'язати проблему КНДР

Мун і Сі зустрілися в кулуарах саміту АТЕС у В'єтнамі. 

Китай і Південна Корея хочуть мирно розв'язати проблему КНДР
Мун и Си. Берлин, 6 июля 2017 года
Фото: EPA/UPG

Лідери Китаю та Південної Кореї в суботу домовилися, що будуть дотримуватися мирного способу вирішення ядерної проблеми Корейського півострова.

Як повідомляє Reuters, зустріч Сі Цзіньпіна і Мун Чже Іна відбулася в кулуарах саміту АТЕС у В'єтнамі.

Як заявили в адміністрації президента Південної Кореї, два лідери встигли обговорити північнокорейську проблему, ситуацію в регіоні загалом і домовилися швидко нормалізувати відносини між Китаєм і Кореєю, головним подразником яких було розміщення ПРО США на Корейському півострові.

Мун приїде в Китай у грудні для продовження перемовин, а Сі може відвідати Корею під час Олімпійських ігор у лютому наступного року.

Нагадаємо, що з літа 2017 року загострюється обстановка навколо ядерної програми КНДР. У Пхеньяні, зокрема, заявляли, що готові завдати по США "нечуваного удару" в "несподіваний момент". У Вашингтоні, своєю чергою, попередили Північну Корею про масований удар у відповідь і готовність знищити країну в разі загрози.

За оцінками Служби досліджень конгресу США, оприлюдненими наприкінці жовтня, уже в перші дні конфлікту між КНДР і Південною Кореєю можуть загинути близько 300 тис. чоловік. І це в тому разі, якщо жодна зі сторін не застосує зброї масового знищення. Усього ж військовий конфлікт може зачепити 25 млн чоловік по обидва боки лінії припинення вогню.

При цьому конфлікт може вийти за межі півострова в разі вступу до протистояння Китаю. Учасниками конфлікту можуть стати Росія та Японія.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram