ГоловнаСвіт

Росія і США домовилися про створення навколомісячної станції

Майбутні елементи станції і стандарти систем життєзабезпечення будуть створені на основі російських розробок.

Росія і США домовилися про створення навколомісячної станції
Фото: www.tatar-inform.ru

"Роскосмос" і NASA підписали заяву про співпрацю в дослідженні космосу, в тому числі в створенні навколомісячної, придатної для відвідування, платформи Deep Space Gateway.

Про це повідомляють на сайті "Роскосмосу". 

"На першому етапі будемо будувати орбітальну частину з подальшою перспективою застосування відпрацьованих технологій на поверхні Місяця і згодом - Марса. Виведення перших модулів можливе в 2024-2026 роках", - розповів голова відомства Ігор Комаров (цитата з "Интерфаксу").

На сайті "Роскосмосу" зазначено, що майбутні елементи станції і стандарти систем життєзабезпечення будуть створені на основі російських розробок. Для створення інфраструктури Deep Space Gateway будуть використані американська надважка ракета-носій РН SLS і вітчизняні важкі ракети РН "Протон-М" і "Ангара А5М".

Інші країни також розглядають можливість приєднання до проекту міжнародної місячної програми досліджень і створення станції. Комаров зазначив, що це можуть бути Китай, Індія, Бразилія і ПАР. За його словами, участь у проекті країн БРІКС схвалено Росією і США.

Нагадаємо, в травні віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін доручив "Роскосмосу" опрацювати питання створення альтернативи Міжнародній космічній станції в рамках об'єднання БРІКС. Віце-прем'єр зазначив, що проект МКС "має свій початок і свій кінець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram