ГоловнаСвіт

КНДР може запустити "болванку" по Канаді чи США, - експерт

Головною метою цього, з погляду Пхеньяна, має стати меседж для США. 

КНДР може запустити "болванку" по Канаді чи США, - експерт
Фото: EPA/UPG

Північна Корея найближчим часом може завдати удару по території США чи Канади холостою ракетою.

Таку думку висловив експерт у питаннях оборони Денні Лем, повідомляє канадський громадський мовник  CBC News

"Вони хочуть недвозначно показати, що здатні вразити Північну Америку. Приземлення "металевої бляшанки", наприклад, у затоці Гудзона стане доказом цього", - сказав Лем.

Схожу думку висловив і колишній радник начальника Штабу оборони Канади полковник Джордж Петролекас. За його словами, Пхеньян може вдатися й до іншої провокації, несподівано оголосивши невеликий північно-тихоокеанський район закритою зоною, запустити туди ракету й підірвати водневу бомбу.

"На певному етапі північні корейці покажуть, що мають таку можливість", - зазначив експерт. 

На його думку, головною метою цього, з погляду Пхеньяна, має стати меседж для США: "Навіть не думайте про вторгнення до нас".

При цьому Петролекас наголосив, що Канада не має достатньо ресурсів, щоб перешкодити цьому, і повинна апелювати до Китаю, адже Пекін має найбільший вплив на Пхеньян.

"Як можна тиснути на Китай, не створюючи для себе економічних проблем? Не думаю, що Канада знає, чого хоче, крім як разом зі світом вимагати зупинити це", - підсумував експерт.

Нагадаємо, раніше Михайло Пашков, директор програм з питань зовнішньої політики і міжнародної безпеки Центру Разумкова, заявив, що Захід ніколи не визнає ядерного статусу КНДР.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram