ГоловнаСвіт

У Флориді зупинять атомні станції через ураган "Ірма"

АЕС були спроектовані таким чином, щоб витримувати серйозні природні катаклізми, в тому числі урагани і повені.

У Флориді зупинять атомні станції через ураган "Ірма"
Ураган "Ирма"
Фото: EPA/UPG

Дві атомні станції, розташовані на території американського штату Флорида, можуть бути зупинені, якщо ураган "Ірма" збереже свою траєкторію руху.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на компанію Florida Power & Light, яка здійснює управління обома АЕС.

"Незважаючи на нинішню траєкторію, ми очікуємо складних погодних умов у Флориді, починаючи з суботи. Це означає, що нам, імовірно, доведеться відключити станції до того, як прийде негода", - сказав представник компанії Пітер Робінс.

При цьому Робінс наголосив, що обидві АЕС були спроектовані таким чином, щоб витримувати серйозні природні катаклізми, в тому числі урагани та повені.

Сумарна потужність чотирьох блоків атомних станцій, якими керує Florida Power & Light, становить 3,6 мегават, що достатньо для забезпечення енергії майже двох мільйонів квартир.

Раніше урагану "Ірма", який вже обрушився на Карибський басейн, зробивши непридатним для життя острів Барбуда, і насувається на південь США, привласнили п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Швидкість збільшилася до 280 кілометрів на годину. Фахівці попереджають, що ураган може викликати зсуви, паводки й океанські хвилі заввишки до семи метрів.

Учора надзвичайний стан через цей ураган було оголошено у Флориді та Пуерто-Ріко. З островів південного узбережжя штату Флорида почалася евакуація людей.

"Ірма" - другий за останні тижні ураган, який насувається на південь США. Ураган "Харві", який досяг узбережжя Техасу 25 серпня і викликав масштабні повені, призвів до загибелі щонайменше 60 осіб. Завдані ним матеріальні збитки оцінюють у $150-180 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram