ГоловнаСвіт

Молдавські військові вирушили на навчання НАТО в Україну всупереч забороні президента

Rapid Trident пройдуть в Яворові у Львівській області з 7 по 23 вересня.

Контингент Національної армії Молдови у складі 57 військовослужбовців бере участь у військових навчаннях НАТО Rapid Trident 2017, які пройдуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в Яворові у Львівській області з 7 по 23 вересня.

Про це повідомляє Міністерство оборони Молдови.

За словами командира молдавського контингенту підполковника Олександра Маркуци, метою навчань є розвиток рівня взаємодії військ, зміцнення обороноздатності і просування іміджу Національної армії Молдови на міжнародній арені для подальшої участі у миротворчих місіях.

Молдавський контингент складається з солдатів 22-го миротворчого батальйону і бригади "Молдова-1".

У військових навчаннях НАТО Rapid Trident 2017 візьмуть участь 1800 військовослужбовців з 14 країн: Болгарії, Канади, Естонії, Італії, Грузії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, України, Великобританії і США.

Як повідомлялося, проросійський президент Молдови Ігор Додон двічі заборонив молдавським військовим брати участь у навчаннях Rapid Trident. Молдавський лідер звинуватив уряд у порушенні Закону про державну безпеку.

Уряд Молдови, проте, вирішив добиватися участі молдавських військових у навчаннях Rapid Trident, підкресливши, що через неучасть країна зазнає збитків, а стан армії не найкращий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram