ГоловнаСвіт

Меркель, Макрон і Мей виступили за посилення санкцій проти КНДР

Світова спільнота має "рішуче та згуртовано" відреагувати на ескалацію напруги.

Меркель, Макрон і Мей виступили за посилення санкцій проти КНДР
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон різко засудили недавні ядерні випробування КНДР, а також зажадали від ЄС посилити санкції щодо Північної Кореї, передає  Німецька хвиля.

"Остання провокація керівництва в Пхеньяні досягла нових масштабів", - зазначається в заяві, поширеній урядом ФРН за результатами телефонної розмови Меркель і Макрона в неділю, 3 вересня.

Обидва політики зійшлися на думці, що КНДР зневажає міжнародне право і що світова спільнота, зокрема в особі Ради Безпеки ООН і Євросоюзу, має "рішуче та згуртовано" відреагувати на ескалацію напруги.

Прем'єр-міністр Великобританії  Тереза Мей також виступила за термінове запровадження ООН нових санкцій проти КНДР, а також за якнайшвидшу реалізацію вже чинних штрафних заходів.

"Останні дії Північної Кореї є божевільними і являють собою неприпустиму загрозу міжнародній спільноті", - йдеться в письмовій заяві Мей.

Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель заявив, що КНДР свідомо нагнітає і без того напружену обстановку на Корейському півострові. За його словами, північнокорейський режим "знову демонструє, що є загрозою загальному миру". Габріель вважає, що тепер настав час знайти "розумну, але однозначну відповідь".

У неділю вранці північнокорейське державне інформагентство ЦТАК повідомило про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин особисто проінспектував нову водневу бомбу, призначену для встановлення як боєголовки на керовану міжконтинентальну балістичну ракету. 

Південна Корея закликала цілком ізолювати КНДР санкціями.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram