ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти чотирьох росіян через зв'язки з КНДР

Також у списку санкцій опинилася російська компанія "Гефест-М".

США ввели санкції проти чотирьох росіян через зв'язки з КНДР
Архив
Фото: newsvl.ru

США додали до списку санкцій щодо КНДР чотирьох росіян і одну російську компанію, повідомляється у вівторок, 22 серпня, на сайті Мінфіну США.

Під санкції потрапили російські громадяни Ірина Хуіш, Рубен Кіракосян, Михайло Пісклін і Андрій Сербін. Також в списку санкцій опинилися російська компанія "Гефест-М", яка, за твердженням американської скарбниці, пов'язана з компанією KoreaTangun Trading Corporation. Рубен Кіракосян, як зазначено на сайті американського казначейства, пов'язаний з компанією "Гефест-М".

Крім того, під санкції Мінфіну США потрапили один громадянин Намібії і один китаєць. Серед юридичних осіб, що опинилися під санкціями США, опинилися в основному компанії з Китаю, а також дві компанії з Сінгапуру і одна з Намібії.

Всі нові фігуранти списку санкцій, на думку американського Мінфіну, або допомагають тим, хто вже перебуває під санкціями через ракетну програму КНДР, або "займаються торгівлею енергією з Північною Кореєю".

"Мінфін буде далі чинити тиск на Північну Корею, б'ючи по тих, хто підтримує розвиток ракетно-ядерної програми, та ізолюючи їх від американської фінансової системи", - йдеться в заяві міністра фінансів США Стівена Мнучіна, що наводить телеканал CNBC.

"Неприпустимо, щоб фізичні та юридичні особи з Китаю, Росії та інших країн допомагали Північній Кореї отримувати дохід, який потім використовується для розробки зброї масового знищення і дестабілізації регіону", - сказав голова Мінфіну США.

Нагадаємо, 1 липня США ввели санкції проти трьох російських компаній і одного росіянина за допомогу в розвитку ядерної програми Північної Кореї.

У березні 2016 року президент США Барак Обама ввів обширні санкції у зв'язку з ядерною програмою КНДР і дозволив американській владі вносити в чорний список будь-які компанії та будь-яких громадян, які співпрацюють з найбільшими секторами північнокорейської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram