ГоловнаСвіт

Макрон звинуватив фотографа в "переслідуванні і вторгненні в особисте життя"

Папараці проігнорував вимоги служби безпеки французького президента.

Макрон звинуватив фотографа в "переслідуванні і вторгненні в особисте життя"
Макрон
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до правоохоронних органів зі скаргою на фотографа, який стежив за ним під час відпустки в Марселі.

Про це повідомляє RFI з посиланням на AFP.

Макрон звинуватив фотографа в "переслідуванні і вторгненні в особисте життя".

За інформацією прес-служби Єлисейського палацу, фотограф намагався проникнути в марсельську резиденцію президента і його дружини і зробити кілька знімків.

Крім того, як повідомляє прес-служба, незважаючи на вимоги служби безпеки припинити зйомку, він продовжував переслідувати президентську пару на мопеді під час прогулянок у Марселі. Внаслідок фотографа на шість годин затримала місцева поліція.

Нагадаємо, раніше в серпні Макрон відмовився від ідеї створити пост для першої леді

Зараз французька конституція хоч і не передбачає офіційного статусу для перших леді, дружини президентів Франції отримують офіс в Єлисейському палаці, одного або двох асистентів і особистих охоронців.

Сам Макрон у передвиборній кампанії обіцяв заборонити політикам наймати власних родичів - на тлі скандалу навколо виплат дружині іншого кандидата у французькі президенти Франсуа Фійона.

На початку серпня Національна асамблея Франції схвалила закон "про моралізацію політичного життя", який забороняє парламентаріям брати на роботу родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram