ГоловнаСвіт

Тайвань привів армію в боєготовність через китайські військові навчання

"Наші військово-повітряні сили і флот залишатимуться напоготові".

Тайвань привів армію в боєготовність через китайські військові навчання

Збройні сили Тайваню приведені у високий рівень готовності через триденні навчання ВПС Китаю поряд з островом.

Про це заявив представник Міноборони Тайваню Чень Чун-дзі, передає агентство Рейтер

"Наші військово-повітряні сили і флот залишатимкться напоготові, щоб вони (китайські літаки, - ред.) не вторглися в наші територіальні води або повітряний простір або проявляли ворожість", - сказав Чень.

За даними уряду Тайваню, китайські літаки, серед яких бомбардувальники і винищувачі, проводять навчальні польоти через канал Баші, що відокремлює Тайвань від Філіппін і на північ від Тайваню на острові Міяко.

Китай ще не прокоментував проведення цих навчань. Як зазначає Рейтер, ці маневри є останніми в серії подібних заходів, проведених Китаєм поблизу Тайваню і Японії за останні кілька тижнів.

Пекін вважає, що Тайвань, який називає себе Китайською республікою, повинен входити до складу КНР. Визнання Тайваню частиною Китаю - обов'язкова умова для встановлення дипломатичних відносин із КНР. Тайвань наполягає, що саме там розташовується справжній уряд Китаю, а Китайська Народна Республіка під управлінням Пекіна - це територія, окупована комуністами в результаті громадянської війни, що закінчилася в 1950 році.

Саме Китайська республіка (а не КНР) була одним із засновників ООН і постійним членом Ради Безпеки ООН до 1971 року, після чого це місце було віддано Пекіну, а Тайвань втратив членство в ООН.

У червні Панама відмовилася від дипломатичних відносин із Тайванем на користь Китаю. Після рішення Панами в світі залишаються лише 20 країн, які підтримують дипломатичні відносини з Тайванем замість КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram