ГоловнаСвіт

Мадуро анонсував військові навчання у Венесуелі

Президент Венесуели сказав своїм прихильникам, що необхідно підготуватися до вторгнення "імперіалістів".

Мадуро анонсував військові навчання у Венесуелі
Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро анонсував військові навчання у відповідь на слова голови США Дональда Трампа про можливість військової інтервенції.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Мадуро сказав своїм прихильникам у Каракасі, що потрібно готуватися до вторгнення "імперіалістів".

"Кожен повинен приєднатися до плану захисту, мільйони чоловіків і жінок, подивимося, як це сподобається американським імперіалістам", - заявив президент Венесуели, закликаючи прихильників провести навчання за участю військових і цивільних осіб 26 і 27 серпня.

Раніше Трамп заявив, що не виключає можливості військового втручання США у ситуацію у Венесуелі "за потреби". Після цього син голови Венесуели Ніколас Мадуро-молодший погрожував "захопити Білий дім".

Минулого тижня Білий дім відмовив Мадуро в телефонній розмові з Трампом, заявивши, що переговори пройдуть, коли країна повернеться до демократії.

США і низка інших країн не визнали виборів у Конституційну асамблею - орган, створений з ініціативи Мадуро, з великими повноваженнями, включаючи право змінювати конституцію. Вони відбулися наприкінці липня. Противники Мадуро вважають, що КА створено для консолідації влади Мадуро і протидії опозиційному до президента парламенту.

Протягом протестів із квітня у Венесуелі загинули понад 120 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram