ГоловнаСвіт

У Південній Азії близько двохсот людей загинули через негоду

Зруйновано мости й дороги, затоплено залізничні колії.

У Південній Азії близько двохсот людей загинули через негоду
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 175 людей загинули в Індії, Непалі та Бангладеш через мусонні дощі, передає DW.

Як повідомили представники відповідних державних органів у понеділок, 14 серпня, негода, що триває вже три дні, забрала життя щонайменше 80-ти чоловік у Непалі, 73-х - на півночі й сході Індії та 22-х - у Бангладеш, передає агентство AFP.

Десятки людей вважаються зниклими безвісти, сотні тисяч мусили покинути свої будинки. В Індії щонайменше 200 тис. людей були розміщені в тимчасових таборах. За даними поліції, у Непалі затоплено 48 тис. будинків.

Внаслідок зсуву, що стався в штаті Гімачал-Прадеш на півночі Індії, загинули близько 50 осіб. Рятувальники наразі витягли з-під завалів 46 тіл загиблих, передає агентство AP. Раніше повідомлялося, що п'ятьох людей вдалося врятувати. Зсув зійшов на автомагістраль вранці 13 серпня, під завалами опинилися два автобуси.

У Бангладеш дощі й повені значно пошкодили інфраструктуру: зруйновано мости і дороги, зокрема, затоплено залізничні шляхи, що з'єднують п'ять північних районів країни зі столицею Дакки. До пошукових і рятувальних робіт залучено близько 8 тис. поліцейських і солдатів. Однак деякі віддалені райони, постраждалі від негоди, залишаються недоступними для рятувальників. 

Працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста стверджують, що через порушення комунікації важко оцінити реальні масштаби катастрофи. В організації попередили, що брак питної води та їжі може спричинити гуманітарну кризу в бідних районах країни.

Сезон дощів у Південній Азії триває з червня по вересень і щороку забирає десятки життів. В Індії, населення якої становить 1,3 мільярда чоловік, цього року від повеней постраждали близько п'яти мільйонів людей.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram