ГоловнаСвіт

Роскомнагляд зажадав від Snapchat зберігати дані на території Росії

Власник Snapchat відмовився виконувати вимоги російської влади.

Роскомнагляд зажадав від Snapchat зберігати дані на території Росії
Snapchat

Роскомнагляд вніс месенджер Snapchat у реєстр організаторів поширення інформації без відома сервісу.

Компанію зареєстрували в односторонньому порядку, пише РБК із посиланням на представника Snap Inc. (компанії-власника додатку).

"Ми надали дуже базову контактну інформацію, але не для того, щоб нас зареєстрували, ми не знали, як вони збиралися її використовувати", - пояснив він.

Представник компанії в бесіді з Російською службою ВВС заявив, що Snap Inc. "не збирається виконувати вимоги" Роскомнагляду.

Напередодні Роскомнагляд вніс розробника Snapchat до реєстру ОПІ. Відомство повідомляло, що "компанію внесено до реєстру після того, як у відповідь на вимогу Роскомнагляду надала необхідні відомості".

Тепер правоохоронні органи можуть відправляти сервісу запити на надання інформації про користувачів. Відповідно до закону "Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації", Snapchat тепер також повинен зберігати на території Росії інформацію про прийом, передачу й обробку голосової інформації, письмового тексту, зображень, звуків або відео впродовж шести місяців. Цю інформацію вони можуть передавати на вимогу, наприклад, ФСБ.

Snapchat дозволяє користувачам обмінюватися фотографіями, повідомленнями та відео, які зникають через короткий час. За даними Mediascope, на які посилається РБК, 412,7 тис. користувачів хоча б один раз у червні заходили в додаток.

Нагадаємо, в 2015 році Snapchat купив одеський стартап Looksery.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram