ГоловнаСвіт

Мобільну програму "ВКонтакте" викрили у зборі інформації про користувачів

Представники соцмережі пояснили збір інформації необхідністю "поліпшити персональну видачу контенту".

Мобільну програму "ВКонтакте" викрили у зборі інформації про користувачів
Фото: kontaktis.ru

Програма соціальної мережі "ВКонтакте" збирає дані про користувачів і передає їх Mail.ru Group, якій належить соцмережа.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на програміста із Санкт-Петербурга Владислава Велюгу, який проаналізував роботу програми.

Додаток вивчає перелік установлених програм на пристрої користувача, збирає дані про його місцеперебування і зберігає список точок під'єднання користувача до WiFi.

Mail.ru Group також має інформацію про те, який мобільний оператор обслуговує пристрій, ідентифікаційні номери sim-карток і мобільного телефону.

Представник компанії Євген Красніков стверджує, що "ВКонтакте" не приховує, що збирає таку інформацію. За його словами, це роблять, щоб поліпшити персональну видачу контенту.

Задяки зміні ідентифікаційного коду sim-картки можна зрозуміти, чи змінив користувач телефон і чи потрібно відправляти йому код для валідації, наводить приклад він. Інформація про геолокацію потрібна для роботи з музикою, пояснює Красніков, оскільки не всі аудіозаписи можна слухати поза зоною дії контрактів із правовласниками.

Представник компанії зазначає, що інформація деперсоналізована і, з юридичного погляду, не є персональними даними. Красніков уточнив, що інформацію збирає загальнодоступний модуль myTarget. Додаток збирає такі відомості, як ідентифікаційний номер мобільного телефону, тип з'єднання та інші. За його словами, дані надходять на сервери Mail.ru Group, де обробляються і аналізуються, а потім їх перенаправляють в зашифрованому вигляді соціальній мережі "ВКонтакте". Представник компанії не уточнив, чи має Mail.ru Group доступ до всіх зібраних даних чи лише до тих, які доступні для myTarget.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram