ГоловнаСвіт

У Страсбурзі пройшла церемонія прощання з Гельмутом Колем

Це перша загальноєвропейська траурна церемонія.

У будівлі Європарламенту в Страсбурзі в суботу, 1 липня, пройшла церемонія прощання з колишнім канцлером ФРН Гельмутом Колем. Це перша загальноєвропейська офіційна церемонія прощання з державним діячем в історії Європейського Союзу, зазначає "Німецька хвиля".

На церемонії виступили керівники структур ЄС і лідери низки європейських країн, в тому числі голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, голова Європарламенту Антоніо Таяні, голова Європейської ради Дональд Туск. На похорон прибули багато чинних та колишніх лідерів країн, що не входять в ЄС. У їх числі - президент України Петро Порошенко, колишній президент США Білл Клінтон, прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Гельмут Коль очолював уряд Федеративної Республіки Німеччина з 1982 по 1998 роки. Саме під час його перебування на посаді федерального канцлера відбулося возз'єднання Німеччини. Він помер 16 червня на 88-му році життя в своєму будинку в місті Людвігсхафен. Згідно з останньою волею Коля, його тіло буде поховано на кладовищі в Шпаєрі (розташоване неподалік від Страсбурга).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram