ГоловнаСвіт

Затриманий у Лівії танкер під українським прапором належить одеській компанії

За неперевіреними даними, судно транспортувало дизпаливо з Лівії на Мальту. 

Затриманий у Лівії танкер під українським прапором належить одеській компанії
Фото: fleetmon.com

В Одесі підтвердили, що затриманий у Лівії танкер "Рута" належить Україні, передає УНІАН.

Про це повідомив представник адміністрації Одеського морського торгового порту. За його відомостями, судно "Рута" побудоване в Болгарії 1989 року.

"Його довжина - 77,5 метра, ширина - 14,5 метра, позивний - Urse. Валовий тоннаж танкера - 1901 тонна, а дедвейт (сума маси корисного вантажу, що перевозиться судном, маси палива, мастила, технічної та питної води, екіпажу і продовольства) становить 3330 тонн", - сказав представник.

Він уточнив, що до 1992 року "Рута" входила до складу суден Чорноморського морського пароплавства, потім належала Одеському морському торговельному порту. З 2011 року його власником є одеська компанія Manchester Shipping S.A. Екіпаж теплохода складається з жителів Одеського регіону.

За неперевіреними даними, судно транспортувало дизельне паливо з Лівії на Мальту.

Раніше стало відомо, що лівійські військово-морські сили затримали два судна за підозрою в контрабандному вивезенні нафти з цієї країни. Перед затриманням суден три години тривала перестрілка. Одним із захоплених суден став танкер "Рута", який ходить під прапором України. На другому судні під назвою "Stark" - прапор невстановленої африканської країни.

Нагадаємо, що на початку березня Лівія відпустила чотирьох українських моряків із судна Temeteron. Українці перебували під вартою з червня минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram