ГоловнаСвіт

У Польщі створили Центр з протидії російській пропаганді

Центр буде співпрацювати з різними організаціями, але залишатися неурядовим і аполітичним.

У Польщі створили Центр з протидії російській пропаганді

У Польші створено неурядову організацію, яка буде займатися виявленням і протидією російській пропаганді, - "Центр аналізу пропаганди і дезінформації".

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на заяву директора фонду "Центр аналізу пропаганди і дезінформації" Адама Леленека.

"Фундація "Центр аналізу пропаганди і дезінформації" є першим таким інститутом у Польщі, діяльність якого буде спрямована на аналіз і пошук системного підходу до ідентифікації та протидії російській дезінформації в польському інформаційному просторі", - заявив Леленек.

За його словами, крім науково-дослідницької та аналітичної роботи, фундація буде співпрацювати з іншими суб'єктами, щоб створювати фундамент розуміння в польському суспільстві загроз, оскільки інформаційна і психологічна війна проникає в різні сфери функціонування суспільства і держави.

"Ми хотіли б стати одним з фундаментів нової системи захисту польського інформаційного простору від впливів Росії. Ми розуміємо характер ворожих дій з боку Росії щодо Польщі та її союзників, але незважаючи на те, що пройшло багато часу, у Польщі досі не було жодного інституту, який би протидіяв російській пропаганді на різних площинах", - констатував директор центру.

За його словами, центр буде співпрацювати з різними організаціями, які будуть мати таке бажання, але залишатися неурядовим і аполітичним.

Як повідомлялося раніше на цьому тижні, російські військові зняли постановочний сюжет про бої з "диверсантами ЗСУ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram