ГоловнаСвіт

НАТО вимагатиме від Москви пояснень з приводу "Іскандерів" у Калінінграді, - Spiegel

Засідання ради НАТО-Росія в штаб-квартирі Альянсу відбудеться 30 березня. 

НАТО вимагатиме від Москви пояснень з приводу "Іскандерів" у Калінінграді, - Spiegel
Ракетный комплекс "Искандер"

Блок НАТО намагається залишатися в контакті з Росією і наприкінці березня планує провести спільне засідання, на якому буде говорити про занепокоєність у зв'язку з нарощуванням ракетного потенціалу в Калінінграді.

Про це пише з посиланням на свої джерела німецьке видання Spiegel

"НАТО вимагає від Москви пояснень щодо ракет середнього радіусу дії типу "Іскандер", розміщених на східному кордоні військового альянсу", - йдеться в публікації.

За інформацією видання, сторони домовилися провести засідання ради НАТО-Росія в штаб-квартирі Альянсу 30 березня. З весни 2016 року такі зустрічі проводяться на рівні послів, після анексії Криму наради на рівні міністрів були повністю припинені.

Ситуація з "Іскандерами" викликає серйозне занепокоєння, оскільки ядерні боєголовки можуть вразити цілі в Західній Європі. Зустріч Ради НАТО-Росія стане спробою дещо послабити напруженість між сторонами і повернутися до діалогу, відзначає видання.

Ще однією темою, яка стоятиме на порядку денному, є проведення Росією на її західних кордонах раптових військових навчань, які розглядаються в Брюсселі, як свідома провокація.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року глава МЗС РФ Сергій Лавров пояснив перекидання "Іскандерів" до Калінінградської області деструктивними діями НАТО.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram