ГоловнаСвіт

Другий теракт за день стався в Багдаді

Жертвами стали семеро людей.

Другий теракт за день стався в Багдаді
Архив
Фото: EPA/UPG

У східній частині столиці Іраку Багдада в другій половині дня в неділю, 8 січня, стався вибух, жертвами якого стали семеро людей, десятки отримали поранення, повідомляє Reuters.

Вибух стався на ринку, вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Уранці цього дня замінований автомобіль вибухнув на овочевому ринку в шиїтському районі міста. Жертвами вибуху стали 13 людей, близько 50 отримали поранення.

Відповідальність за цей теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Раніше, 2 січня, смертник підірвав бомбу на північному сході Багдада, тоді загинули щонайменше 35 осіб. Вибух стався на одній з найбільш людних площ в районі Мадінат-ес-Садр, який населяють переважно шиїти. Серед загиблих - троє поліцейських. Кількість поранених перевищила 60 осіб. За даними поліції, напад влаштував смертник, який привів у дію вибуховий пристрій в автомобілі. Відповідальність за те, що трапилося, взяли на себе бойовики "Ісламської держави".

31 грудня місцем терористичної атаки також став ринок в центрі іракської столиці. Тоді в результаті двох вибухів загинула 21 людина, понад 40 постраждали. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram