ГоловнаСвіт

Помер колишній президент Португалії Маріу Суаріш

Він помер у лікарні Червоного Хреста в Лісабоні у віці 92 років.

Помер колишній президент Португалії Маріу Суаріш
Фото: zap.aeiou.pt

У суботу у віці 92 років помер колишній президент Португалії Маріу Суаріш, повідомляє ВВС.

Суаріш був засновником Соціалістичної партії Португалії і багато десятиліть залишався одним з найвпливовіших політиків своєї країни. Його називали батьком сучасної демократичної Португалії.

У різні роки після повалення диктатури Салазара у квітні 1974 року він обіймав посади міністра закордонних справ, прем'єр-міністра і президента, а також депутата Європарламенту.

Завдяки його дипломатичним зусиллям на посаді прем'єр-міністра Португалія стала членом Єдиного економічного співтовариства (ЄЕС), згодом перетвореного у Євросоюз. Суаріша доправили в лікарню Червоного Хреста в Лісабоні 13 грудня у зв'язку з погіршенням стану здоров'я і помістили у відділення інтенсивної терапії. За свідченням медперсоналу лікарні, 25 грудня він впав у кому і вже не отямився.

Нагадаємо, у вересні у віці 95 років помер колишній президент Італії Карло Чампі.  Колишній президент Ізраїлю Шимон Перес помер у віці 93 років.

У жовтні помер перший президент Словаччини Міхал Ковач.

У листопаді у віці 90 років помер колишній президент Греції Константінос Стефанопулос і 90-річний лідер кубинської революції Фідель Кастро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram