ГоловнаСвіт

Канада визнала 50-Мбітний інтернет-доступ базовою потребою людини

Середня швидкість широкосмугового доступу до глобальної мережі в Україні, за даними на кінець 2015 року, становила 11,2 Мбіт/сек.

Канада визнала 50-Мбітний інтернет-доступ базовою потребою людини
Фото: Надано Володимиром Карплюком

Канада назвала високошвидкісний широкосмуговий доступ до глобальної мережі «базовим телекомунікаційним сервісом» для своїх громадян, повідомляє AIN з посиланням на The Verge.

Телеком-регулятор країни CRTC також встановив цільовий мінімум швидкості доступу до мережі. Всі громадяни повинні мати можливість під'єднання до широкосмугового зв'язку на швидкості від 50 Мбіт/с для вхідного трафіку і 10 Мбіт/с для вихідного. При цьому обмеження за обсягом трафіку повинні бути відсутніми.

Рішення підкріплено державним фондом обсягом $750 млн, який буде вкладати кошти в розширення інтернет-інфраструктури в сільській місцевості.

За оцінками CRTC, два мільйони канадських домогосподарств (це приблизно 18% населення) не мають доступу до мережі на вказаних швидкостях. Держфонд обсягом $750 млн профінансує будівництво інфраструктури, необхідної для вирішення цієї проблеми. Гроші будуть вкладатися протягом п'яти років. Регулятор розраховує, що до 2021 року 90% канадців матимуть доступ до інтернету на нових швидкостях.

В Україні в 2014 році були спроби внести доступ до інтернету в число базових прав громадян. Але поданий до Верховної Ради в квітні 2014 року законопроект відкликано через півроку. Згідно зі звітом компанії Akamai за четвертий квартал 2015 року, середня швидкість широкосмугового доступу до глобальної мережі в Україні становила 11,2 Мбіт/сек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram