ГоловнаСвіт

Нідерланди можуть ратифікувати УА Україна-ЄС у січні, - МЗС

За результатами вчорашніх слухань ратифікацію Угоди вирішили підтримати не тільки коаліційні партії парламенту Нідерландів, а й Партія зелених, яка в неї не входить.

Нідерланди можуть ратифікувати УА Україна-ЄС у січні, - МЗС
Елена Зеркаль
Фото: mfa.gov.ua

Нідерланди можуть завершити процес ратифікації Угоди про асоціацію Україна-Євросоюз уже на початку 2017 року.

Про це на брифінгу в четвер заявила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, передає "Укрінформ".

"Учора в парламенті Нідерландів відбулися слухання, на яких виступав прем'єр-міністр Рютте, і на цих слуханнях усі політичні партії оголошували свої позиції щодо подальшого завершення ратифікації Угоди про асоціацію. Зараз я дуже оптимістично налаштована щодо завершення цієї процедури вже в січні", - сказала Зеркаль.

Вона додала, що за результатами вчорашніх слухань ратифікацію Угоди вирішили підтримати не тільки коаліційні партії парламенту Нідерландів, а й Партія зелених, яка в неї не входить.

"Це фактично розблокує цю проблему, принаймні в нижній палаті", - підкреслила Зеркаль.

Нагадаємо, раніше в грудні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що якщо Нідерланди не ратифікують УА з Україною, це стане найкращим різдвяним подарунком для Путіна.

Нагадаємо, уряд Нідерландів скерує пропозицію про ратифікацію Угоди про асоціацію ЄС-Україна в парламент у січні. Нідерланди - єдина країна ЄС, яка не ратифікувала Угоду про асоціацію України і ЄС, оскільки голландці відкинули її на референдумі у квітні.

Нідерланди зажадали прописати в угоді, що вона не передбачає автоматичних гарантій безпеки, військової допомоги і фінансової підтримки Україні і не дає українцям права на проживання і вільне працевлаштування в ЄС. Жодна із цих можливостей не була гарантована Угодою про асоціацію, однак голландський уряд хотів чітко вивести їх за межі документа, щоб заспокоїти виборців. Лідери ЄС погодилися із цим і заодно зажадали від України активніше боротися з повсюдною корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram