ГоловнаСвіт

Родичів убивці посла РФ у Туреччині відпустили з-під арешту

Членів сім'ї вбивці дипломата відпустили за розпорядженням турецької прокуратури.

Родичів убивці посла РФ у Туреччині відпустили з-під арешту
Посол РФ в Турции Андрей Карлов
Фото: EPA/UPG

Родичів убивці російського посла в Анкарі Андрія Карлова відпустили з-під арешту.

Про це повідомляє Associated Press.

Батьків Мевлюта Мерта Алтинташа, а також його сестру, двох дядьків і племінницю затримали 19 грудня в місті Соке, провінція Айдин, де народився нападник. Після затримання їх допитали, а потім відпустили за розпорядженням турецької прокуратури.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивця російського посла належав до організації ФЕТО, пов'язаної з ісламським проповідником Фетхуллахом Ґюленом, якого влада Туреччини звинувачує в організації спроби державного перевороту в країні в липні 2016 року. Сам Ґюлен відкинув звинувачення і засудив убивство.

За даними ЗМІ, вдома в убивці російського посла були знайдені матеріали, що пов'язують його з радикальними ісламськими організаціями. Однак джерела турецьких видань у правоохоронних органах країни вважають, що їх підкинули навмисно і вони служать маневром відволікання для слідства. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Крім того, повідомляли, що вбивця російського посла раніше охороняв Ердогана.

Посла РФ у Туреччині Андрія Карлова вбили 19 грудня. Вбивство скоїв 22-річний Мевлют Мерт Алтинташ. Раніше він працював поліцейським. Досвід роботи в правоохоронних органах дозволив йому потрапити на фотовиставку "Росія очима мандрівника: від Калінінграда до Камчатки", де виступав російський дипломат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram