ГоловнаСвіт

Трамп звільнив члена перехідного штабу через поширення чуток про Клінтон

Клінтон звинувачували в причетності до "піццагейту". 

Трамп звільнив члена перехідного штабу через поширення чуток про Клінтон
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Обраний президент США Дональд Трамп звільнив сина свого радника з питань національної безпеки через те, що він поширював у соціальних мережах "фейкові" новини про колишнього кандидата в президенти США  Гілларі Клінтон.

Про це повідомляє The New York Times.

Своєї посади в перехідному штабі Трампа позбувся Майкл Флінн-молодший. Його батько, Майкл Флінн-старший, був призначений радником з питань національної безпеки президента США в середині листопада. Приводом для звільнення став один з останніх постів у Twitter, який написав Флінн-молодший.

Він прокоментував так званий "піццагейт" - серію повідомлень про те, що Клінтон і глава її передвиборного штабу Джон Подеста можуть бути пов'язані з організацією, яка використовує сексуальну експлуатацію дітей. Також повідомлялося, що до цієї структури нібито входить власник сімейної мережі піцерій Comet Ping Pong Джеймс Алефантіс. Через те скандал навколо цієї новини дістав таку назву. Коментуючи це, Майкл Флінн-молодший написав, що доти, доки інформація не буде спростована, "піццагейт" залишається новиною. 

 

NYT при цьому зазначає, що "фейкові" новини про Клінтон поширював і Флінн-старший. Він був призначений Трампом на пост радника з питань національної безпеки. Перед призначенням ЗМІ називали Флінна одним з кандидатів на пост глави Пентагону. У 2012-2014 роках він очолював управління розвідки Міноборони США. Ким саме працював у штабі Трампа його син, не уточнюється.

Дональд Трамп і його команда приступлять до роботи в Білому домі 20 січня після інавгурації обраного президента США.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram