ГоловнаСвіт

ООН закликала ЄС виробити єдину систему прийому мігрантів

Голова УВКБ ООН вважає, що нездатність ЄС скоординувати зусилля в облаштуванні мігрантів "зіграла на руку силам, які прагнули зробити біженців офірними цапами"

ООН закликала ЄС виробити єдину систему прийому мігрантів
ООН
Фото: 112.ua

Верховний комісар ООН у справах біженців (УВКБ) Філіппо Гранді закликав Євросоюз переглянути нормативні акти поведінки з біженцями, а також удосконалити систему надання притулку загалом.

Зокрема, в УВКБ рекомендували країнам ЄС збільшити фінансування проектів інтеграції біженців у країнах, які їх приймають, у тому числі проектів навчання мови, а також забезпечення їх житлом і роботою, повідомляє Центр новин ООН.

"Минулого року Європа не змогла ухвалити колективні заходи, які дозволили б належно влаштувати понад мільйон біженців і мігрантів. Це призвело до хаосу на кордонах, підірвало віру населення в те, що уряди здатні впоратися з ситуацією, і зіграло на руку тим силам, які прагнули зробити біженців офірними цапами", - заявив Гранді.

Голова УВКБ закликав ЄС виробити єдину систему прийому біженців і мігрантів. За його словами, держави-члени ЄС повинні продемонструвати, що Європа здатна діяти колективно, ефективно, відповідно до своїх принципів у тому, що стосується прийому біженців.

Віце-канцлер Німеччини закликав не демонізувати мігрантів

Пропозиції УВКБ, відправлені в ЄС, стосуються створення єдиної європейської системи реєстрації біженців та мігрантів, прискорення і спрощення процедури ідентифікації осіб, які потребують міжнародного захисту і мають право на притулок, розгляд у пріоритетному порядку прохань про возз'єднання сімей.

Серед іншого УВКБ пропонує виробити єдиний підхід до вирішення проблем дітей, які залишилися без супроводу дорослих, узгодити механізм розподілу біженців, а також прийти до спільної домовленості про видворення людей, які не потребують захисту.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Мін'юст забракував ідею розселити в Україні мігрантів заради безвізу з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram