ГоловнаСвіт

FT: сирійські повстанці провели секретні переговори з Росією

Представники сирійської опозиції назвали Асада "губернатором провінції, який виконує накази Путіна".

FT: сирійські повстанці провели секретні переговори з Росією

Росія і лідери сирійської опозиції провели в Анкарі секретні переговори про закінчення бойових дій в Алеппо.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на представників сирійської опозиції.

"Зараз росіяни і турки розмовляють без Сполучених Штатів. США повністю відсторонені від цих переговорів і навіть не знають, що відбувається в Анкарі", - сказав один із представників сирійської опозиції.

За словами одного зі співрозмовників FT, це не перші секретні переговори, які проходять між Росією і сирійськими повстанцями. При цьому, за словами співрозмовника агентства, в них уперше взяла участь така велика кількість представників опозиційних груп.

"Переговори проводять безпосередньо з Росією, тому що ми знаємо, що Башар Асад - лише губернатор провінції, який виконує накази Путіна", - сказав Алі Шейх Омар, лідер міської ради з Алеппо.

Один із лідерів опозиції спростував факт проведення переговорів. Інші відмовилися коментувати ситуацію, назвавши її занадто делікатною, додала FT.

Анонімне джерело не пояснило, чи зустрілися представники Росії і сирійської опозиції віч-на-віч, чи переговори проходили за допомогою посередника, яким могла виступити Туреччина.

Раніше, 29 листопада, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про те, що метою спецоперації турецьких військ у Сирії є повалення режиму президента Сирії Башара Асада. Сьогодні він спростував свою заяву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram