ГоловнаСвіт

Ердоган відмовився від слів про повалення Башара Асада

Турецький лідер пояснив турецьку військову операцію в Сирії боротьбою з тероризмом.

Ердоган відмовився від слів про повалення Башара Асада
Владимир Путин и Реджеп Тайип Эрдоган (Архив)
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що військова операція Туреччини в Сирії не спрямована ні на одну з країн або приватну особу.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Ердогана, метою турецької військової операції в Сирії є боротьба з терористичними організаціями.

Раніше Ердоган заявляв, що наземна спецоперація збройних сил Туреччини в Сирії спрямована на повалення режиму президента Башара Асада.

Заява турецького лідера вкрай здивувала офіційну Москву. Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков сказав, що заява Ердогана "дисонує з попередніми [його заявами]" і офіційною позицією Росії.

Напередодні Путін і Ердоган з ініціативи турецького лідера провели телефонну розмову, під час якої обговорили, зокрема, ситуацію в Сирії. Пізніше помічник президента Росії Юрій Ушаков розповів, що Ердоган пояснив Путіну свої слова про намір повалити Асада.

Спецоперація турецьких військових у Сирії триває з 24 серпня. Її проводять спільно з опозиційною організацією Вільна сирійська армія для звільнення південних кордонів Туреччини від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава", прихильників курдського "Демократичного союзу" і Робітничої партії Курдистану.

Нагадаємо, в серпні Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету, оскільки військова операція не була узгоджена з Дамаском.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram