ГоловнаСвіт

У Казахстані випустили банкноту з портретом Назарбаєва

Назарбаєва поставили в один ряд з Манделою, Ататюрком і Черчиллем.

Національний Банк Казахстану до Дня Першого Президента 1 грудня 2016 року випускає в обіг пам'ятну банкноту номіналом 10 тисяч тенге, присвячену 25-річчю незалежності країни, з портретом президента країни Нурсултана Назарбаєва.

Про це повідомляє InformБюро.kz.

"Історія незалежності нерозривною лінією пов'язана з особистістю голови держави. Тому Національний Банк представляє ювілейну банкноту, яка відображатиме внесок Президента в розвиток країни", - заявив голова Національного банку РК Даніяр Акишев.

Фото: informburo.kz

За його словами, тема розміщення портретів на банкнотах не нова. Він зазначив, що Нельсон Мандела, Мустафа Кемаль Ататюрк, Лі Куан Ю, Уїнстон Черчилль та інші лідери світового рівня розміщені на сучасних купюрах своїх країн.

"Упевнений, що банкнота із зображенням Нурсултана Назарбаєва  справедливо посяде своє місце в цьому ряду", - резюмував Акишев.

Нурсултан Назарбаєв очолює Казахстан з кінця вісімдесятих років - в 1989 році він став першим секретарем ЦК Компартії республіки. Він став президентом у 1990 році, в квітні його переобрали на п'ятий термін. Назарбаєв також має офіційний титул "Лідер нації".

Раніше повідомлялося, що в Азербайджані мають намір карати за образу президента в інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram