ГоловнаСвіт

Польські націоналісти звинуватили у спаленні українського прапора пропутінських комуністів

Представники "Вільної Національної Польщі" відомі підтримкою так званих "народних республік" на сході України.

Польські націоналісти звинуватили у спаленні українського прапора пропутінських комуністів
Фото: скрин видео Gazety Wyborczej

Польські націоналісти не мають стосунку до наруги над українським прапором, що відбулася на "Марші Незалежності" в Польщі 11 листопада. Прапор підпалили представники псевдонаціоналістичних організації, так званої "Вільної Національної Польщі" (ВНП), які відомі тісною співпрацею з пропутінською комуністичною партією "Zmiana" і підтримкою російського агресивного імперіалізму.

Про це йдеться в заяві польських націоналістів, розміщеній на сайті організації.

"Представники цієї організації ("Вільної Національної Польщі", - ред.) відомі насамперед своєю роботою з комуністичною і пропутінською партією Zmiana (її лідер зараз перебуває під арештом в очікуванні суду у справі про шпигунство на користь іноземної держави), сприяють шовінізму та ненависті до українців. Також варто відзначити їхню повну підтримку так званих "народних республік" на сході України, які були створені за ініціативою Росії і з допомогою її армії та фінансування", - заявляють польські націоналісти.

У заяві також говориться, що всередині Польщі існує "протистояння між націоналістичними течіями і комуністами, які підтримують російський імперіалізм та поширення шовінізму відносно братнього народу України".

Нагадаємо, учасники "Маршу Незалежності" у Варшаві розірвали, розтоптали, а потім спалили прапор України, а також прапор з логотипом Facebook, "помстившись", таким чином, за неодноразові блокування сторінок польських націоналістичних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram