ГоловнаСвіт

Ізраїль сподівається на поліпшення відносин зі США, коли Обама піде, - Reuters

Більшість ізраїльтян підтримують Гілларі Клінтон.

Ізраїль сподівається на поліпшення відносин зі США, коли Обама піде, - Reuters
Фото: n1.by

Аналітики вважають, що, незалежно від того, хто переможе на виборах президента США, Ізраїль має причини очікувати поліпшення відносин з новою адміністрацією Білого дому.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Нам подобається і ми високо цінуємо сильну підтримку обох партій (Демократичної та Республіканської партій США, - ред.)", - сказав Ліор Вайнтрауб, віце-президент проізраїльської лобістської групи "Ізраїльський проект" і колишній начальник штабу в посольстві Ізраїлю у Вашингтоні, округ Колумбія.

"Ми вважаємо, що будь-який (новообраний) президент продовжуватиме традиції багатьох президентів з обох сторін (демократів і республіканців) зі зміцнення союзу на всіх фронтах, від безпеки до культури", - зазначив Вайнтрауб.

Тоді як опитування громадської думки показують, що більшість ізраїльтян підтримують Гілларі Клінтон, а Дональд Трамп користується підтримкою деяких національно-релігійних ізраїльтян, багато з яких родом зі США.

Коли йдеться про політику, ізраїльські аналітики вважають, що Клінтон краще знайома з питанням відносин між США і Ізраїлем, а її команда буде складатися з уже знайомих Тель-Авіву осіб.

Тим часом палестинські спостерігачі вважають, що після виборів ставлення США до Палестини може погіршитися через глибокі внутрішні суперечності в самій Палестині та відсутність перспектив відновлення мирних переговорів з Ізраїлем.

"Кожен із них (Клінтон або Трамп, - ред.) буде підтримувати прихильність допомагати Ізраїлю, але обоє вони публічно розлютили палестинців у своїх виборчих промовах, - вважає палестинський аналітик Хані Хабіб. - Єдина відмінність полягала в тому, що Трамп обіцяв перемістити посла США в Єрусалим, тоді як Клінтон зберігала мовчання".

"Будь-яка ставка на будь-кого з них - програш", - підсумував Хабіб.

Вибори президента США проходять сьогодні. У виборах голови держави беруть участь чотири кандидати: демократка Гілларі Клінтон, представник республіканців Дональд Трамп, лібертаріанець Гері Джонсон і представниця Партії зелених Джилл Стейл. Основна боротьба розгорнулася між Клінтон і Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram